Velkommen til Krøderbanen!


Lørdag 21. oktober 2023
er det klart for spøkelsestog på Krøderbanen. Det blir aktiviteter på Krøderen stasjon med spøkelseshistorier, visning av skummel film og utskjæring av gresskar.

Spøkelsestoget og Krøderen stasjon blir pyntet med spindelvev og skumle figurer, og vi oppfordrer de reisende som har lyst, til å kle seg ut i passende kostymer. Se også opp for overraskelser underveis!

Les mer og kjøp billetter her

Spokelsestog


Alle søndager fra 25. juni til 27. august 2023
kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. I tillegg kjøres tog lørdag 5. august (togran) og lørdag 19. august (skumringstog på kvelden).

Rutetider

Billettpriser

Sesongprogram

 

I venstremenyen finner du flere opplysninger som kan være nyttige. På mobiltelefon klikk på Vis undermeny.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg og en suvenirbutikk. Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra kiosken eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

Sist oppdatert 25.09.2023