Krøderbanen 150 år!

 

Jubileumslogo Krøderbanen 150 år

 

        Damplok 225 Krøderen

 

Lørdag 13. august 2022 feirer Krøderbanen 150 år. Vi har et flott program med både jubileumstog, taler og konserter. Vi håper du har lyst til å feire vårt jubileum med flagg på stasjoner og langs banen.

Hoveddelen av jubileet vil være ved Krøderen stasjon med taler og underholdning. På Krøderheimen blir det bygdefest med gratis konserter og salg av mat og drikke.

Arrangementet starter på Vikersund stasjon kl. 09.30. Togavgang fra Vikersund kl. 10.10. Jubileumsmarkering på Krøderen stasjon fra kl. 12.05. Retur fra Krøderen kl. 14.00 til Vikersund med motorvogntog og veteranbuss. Jubileumstoget er kun for inviterte gjester og reisende med forhåndskjøpte billetter, men alle er hjertelig velkomne til å delta på feiringen underveis på stasjonene og på Krøderen.

 

Program for dagen

150 aarsprogram 2022


Billettkjøp

Billettene er gratis, det betales kun billettavgift på kr. 19,-

Billettene inkluderer all reise og enkel servering på togturen fra Vikersund.

Merk: Maksimalt fire billetter totalt pr. gruppe som reiser sammen. Alle reisende må ha egen billett.

Merk at alle må gå innom billettsalget på Vikersund stasjon før togavgang. Her får man utdelt egne togbilletter av den gamle typen og aktuelle informasjonsskriv. Billettene framvises i toget ved kontroll og kan beholdes som en suvenir etter reisen. Vær ute i god tid for å unngå kø, og kom senest kl. 09.30 når arrangementet starter på Vikersund stasjon.

Båttur med MS Kryllingen II

Det arrangeres jubileumscruise med MS Kryllingen II fra Noresund kl. 10.45 til Krøderen, i korrespondanse med jubileumsarrangementet på Krøderen stasjon. Du kan reise én vei eller tur/retur med båten. Turen er gratis, men krever påmelding.

Etter arrangementet kan du også bli med på Tapascruise fra Krøderen brygge og se sykkelrittet Tour of Scandinavia fra fjorden. Billettprisen her er kr 250,- og inkluderer tapas levert av Verdensmat på Krøderen. Du vil være tilbake slik at du rekker tog eller veteranbuss tilbake til Vikersund.

Nærmere informasjon om båtturene og link til påmelding finner du her

Parkering

Det vil være begrenset med parkeringsmuligheter i Vikersund sentrum denne dagen pga. sykkelrittet Tour of Scandinavia. De besøkende må derfor følge anvisninger fra parkeringsvaktene og beregne litt ekstra tid.

 

Sist oppdatert 12.08.2022